W Klubie Dobra Gminnego Centrum Kultury i Bibliotek odbyły się warsztaty kulinarne prowadzone przez KGW; Dobrawianki”
Tematem spotkania były tradycyjne szare ziemniaczane kluski – potrawa dobrze znana i lubiana w naszej kuchni regionalnej.
Podczas zajęć uczestnicy mieli okazję poznać krok po kroku sposób przygotowania tego dania – od starcia ziemniaków, przez robienie ciasta, po przygotowanie i podanie. Członkinie Koła chętnie dzieliły się swoimi sprawdzonymi przepisami i kulinarnymi wskazówkami , a w powietrzu unosił się zapach domowej kuchni.
Zwieńczenie warsztatów była wspólna degustacja przygotowanych klusek okraszonych cebulką ze skwarkami ,która przebiegła w ciepłej i serdecznej atmosferze, spotkanie stało się nie tylko okazją do nauki ale także do integracji i rozmów o tradycjach kulinarnych naszego regionu.
Serdecznie dziękujemy Dobrawiankom za przeprowadzenie warsztatów oraz wszystkim uczestnikom za aktywny udział i miłą atmosferę .
Marzena Krysińska .






